Schilderij van Rob in het gemeentehuis Wijdemeren

In 2019 heeft de Stichting dit prachtige kleine werkje van Rob Jacobs aangekocht. Vanuit het raam van zijn atelier in de Oude School aan de Kortenhoefsedijk 145 te Kortenhoef heeft Jacobs deze impressie van het uitzicht op de achter gelegen weilanden geschilderd. In zijn atelier vervormt Jacobs dat wat hij heeft gezien tot een nieuw geheel. Hij schildert nooit buiten. Via een groot raam valt het daglicht binnen op zijn werk.

De schilderijen van Rob Jacobs weerspiegelen zijn innerlijke beleving van de werkelijkheid. Een schets maakt hij niet. Net als in de Jazz muziek ontstaan zijn schilderijen al improviserend. Naar eigen zeggen zijn de schilderijen van Rob Jacobs vaak stillevens en coulissen landschappen om in te verdwalen. Deze landschappen zijn opgezet in een klassieke compositie, maar uitgewerkt op een expressieve, gestileerde manier. Jacobs speelt met diepte en perspectief, en vooral met kleur. Naast Hollands landschappen kiest hij soms ook voor een Oosterse locatie. De schilderijen zijn geabstraheerd modern en zijn opgebouwd uit kleurvlakken en transparante lagen met veel verschillende structuren.

Zelf zegt de schilder over zijn werk: “Het is een persoonlijke belevingswereld die ik op het doek probeer over te brengen. Ik laat de toeschouwer stilstaan bij velden, bergen en meren die ik een ander licht en kleur heb gerangschikt. Die sfeer van dat licht en de manier waarop ik observeer, is wat ik probeer over te brengen in mijn schilderijen”.

U kunt het schilderij de komende tijd bekijken in de centrale hal van het gemeentehuis van Wijdemeren aan de Rading 1 te Loosdrecht.